Kalesija 11°

Zbog sumnje u terorizam SIPA pretresla kuće Mehe i Mustafe Đedovića

Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, a uz naredbu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na više lokacija na području općine Kalesija. Kako RTV Slon nezvanično saznaje u kalesijskom naselja Brda, nakon anonimne prijave izvršen pretres kuće Mehe i Mustafe Đedovića, izuzet računar, audio kasete i mobilni telefon.

Aktivnosti su sprovedene sa ciljem otkrivanja i spriječavanja aktivnosti koje mogu imati veze sa terorizmom, odnosno pripremom terorističkih aktivnosti.

Tokom akcije izvršeni su pretresi više objekata koje koriste osobe za koje postoje saznanja da su bliske vehabijskom odnosno selefijskom pokretu, kao i saznanja da se dovode u vezu sa osobama koje su vršile pripremu izvršenja terorističkih aktivnosti.

Tokom provedenih aktivnosti, zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala, koji je oduzet radi potrebnih vještačenja.

Zbog zaštite istrage u predmetu koji vodi Tužiteljstvo BiH, u ovom trenutku javnosti ne možemo dati više detalja o navedenim aktivnostima. Tužiteljstvo BiH i nadležne policijske agencije u BiH, kontinuirano poduzimaju aktivnosti sa ciljem otkrivanja i spriječavanja aktivnosti koje mogu imati veze sa terorizmom, a sve sa ciljem zaštite sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

Izvor: RTV SLON

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE