Kalesija 20°

Završeni pregovori s novom aviokompanijom, iz Tuzle bi trebala letjeti na 10 destinacija

Međunarodni aerodrom u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, koja je nadležnim državnim tijelima podnijela zahtjev za uspostavljanje poslovanja iz Bosne i Hercegovine. Kako saznaje Klix.ba, letove ka deset destinacija bi trebala obavljati jednim baznim avionom.

FOTO: klix.ba

Međunarodni aerodrom u Tuzli u septembru je zabilježio drastičan pad broja prevezenih putnika, a riječ je o njih 28.118. Poređenja radi, s istim mjesecom prošle godine, smanjenje se bilježi za 14.232 osobe.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, do ovoga je dovelo zatvaranje baze aviokompanije Wizz Air te drastično ukidanje broja linija. U ovom trenutku ta niskobudžetna kompanija s tuzlanskog aerodroma leti ka četiri destinacije, odnosno Memingenu, Fraknfurtu, Dortmundu i Baselu.

S druge strane, prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, a koja bi svoje poslovanje trebala uspostaviti do kraja ove godine, odnosno u zimskom redu letenja.

Kako saznajemo, nova aviokompanija u Tuzli bi trebala imati stacioniran jedan bazni avion, a operacije bi izvodili na deset destinacija, sa 20 letova sedmično.

“Aviokompanija je već aplicirala nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini za odobrenje te je sada sve na njima. Cilj je da se saobraćanje uspostavi u zimskom periodu letenja”, kazao je izvor portala Klix.ba.

Od početka ove godine sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli je prevezeno nešto više od 530 hiljada putnika.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Najava: Danas obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošn …

Bakir Krajinović: Stiže ljeto, temperature do 31 stepen, očekuju se …

Bolni plašt tišine u Tuzli prekidaju jecaji roditelja ubijene mlados …

Koje namirnice vam mogu pomoći da smanjite stres

Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i …

CLOSE
CLOSE