Kalesija

Završeni pregovori s novom aviokompanijom, iz Tuzle bi trebala letjeti na 10 destinacija

Međunarodni aerodrom u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, koja je nadležnim državnim tijelima podnijela zahtjev za uspostavljanje poslovanja iz Bosne i Hercegovine. Kako saznaje Klix.ba, letove ka deset destinacija bi trebala obavljati jednim baznim avionom.

FOTO: klix.ba

Međunarodni aerodrom u Tuzli u septembru je zabilježio drastičan pad broja prevezenih putnika, a riječ je o njih 28.118. Poređenja radi, s istim mjesecom prošle godine, smanjenje se bilježi za 14.232 osobe.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, do ovoga je dovelo zatvaranje baze aviokompanije Wizz Air te drastično ukidanje broja linija. U ovom trenutku ta niskobudžetna kompanija s tuzlanskog aerodroma leti ka četiri destinacije, odnosno Memingenu, Fraknfurtu, Dortmundu i Baselu.

S druge strane, prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, a koja bi svoje poslovanje trebala uspostaviti do kraja ove godine, odnosno u zimskom redu letenja.

Kako saznajemo, nova aviokompanija u Tuzli bi trebala imati stacioniran jedan bazni avion, a operacije bi izvodili na deset destinacija, sa 20 letova sedmično.

“Aviokompanija je već aplicirala nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini za odobrenje te je sada sve na njima. Cilj je da se saobraćanje uspostavi u zimskom periodu letenja”, kazao je izvor portala Klix.ba.

Od početka ove godine sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli je prevezeno nešto više od 530 hiljada putnika.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kozji sir proizveden u Tupkoviću osvojio gurmane širom svijeta: Za k …

  U petak panel diskusija “Nasilje nad ženama i djevojčicama na …

  Priča žene iz BiH obilazi region: Muž me ukr'o, kičmu sam lomila, …

  Putevi u BiH: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putn …

  Servisne informacije iz Živinica (5. 12. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE