12.aug.2015
Ukoliko Vam je dosadio obični zapečeni krompir, ili kuhani, onda pogledajte ovaj recept koji smo danas pripremili za Vas.
Sve što Vam je potrebno jeste:
Šunku narezati na manje komade i prepeći u tavici bez masnoće a potom ohladiti.
Krompir dobro oprati, staviti ga kuhati jedno 15-ak minuta. Procijediti vodu i staviti ga u pekaru na 200C jedno 20-ak minuta. Ohladiti, prepoloviti, izdubiti sredinu sa kašikom.
Dio krompira koji smo izvadili, dobro izgnječiti, dodati margarin, toplo mljeko i dobro izmješati. Dok je to izmješano dodati vrhnje, šunku, nasjeckani luk, polovicu sira i začine po želji. Tom smjesom puniti polovice krumpira.Poslagati ih u tepsiju i posipati s ostatkom sira, staviti peći na 200C 20-30 minuta. Kad se sir lijepo rastopi i porumeni, krompir je gotov. Možete servirati sa vrhnjem.