Kalesija 22°

Za koga je namješten konkurs u Općini Kalesija?

24.marta ove godine u dnevnim novinama Oslobođenje objavljen je konkurs za prijem pripravnika sa poljoprivrednom stručnom spremom u Općini Kalesija. Ništa ne bi bilo sporno da osoba kojoj je konkurs već napravljen nije kupila sva izdanja Oslobođenja u Kalesiji taj dan. Više osoba koje ispunjavaju pomenute kriterije a koje su sporni konkurs pronašle na internetu pokušale su konkurisati za pomenuto mjesto, međutim  u Općini Kalesija su ih uvjeravali da konkurs ne postoji te da im ne mogu uzeti dokumentaciju.

Kako nezvanično saznajemo od osoba bliskih načelniku Rasimu Omeroviću osoba koja treba da bude primjena je dugogodišnji   član Stranke demokratske akcije i sa mjestom prebivališta je na Brdima.  Mišljenje o ovome pokušali smo dobiti i od načelnika Omerovića međutim  danas (ponedjeljak) bio je zauzet sjednicom Općinskog vijeća.

U cijeli ovaj slučaj uključila se i Antikorupciona komisija Skupštine Tuzlanskog kantona kojima je poslat dopis iz Kalesije vezano za korupciju prilikom raspisivanja konkursa. O ovome šute i članovi i vijećnici SDP-a jer se izgleda koalicija sa Kantonalnog nivoa prenijela i u Općinu Kalesija.

.
Ramo Abidović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kada će početi izgradnja autoceste od Tuzle do Doboja? Šest općina …

Subota, 1. juni, Dan žalosti u Kalesiji

U školske objekte na području Kalesije izdvojeno oko 360.000 KM

Učenici PŠ Hrasno Donje posjetili područnu ambulantu

Ajla Kalajdžić učenica generacije u MSŠ Kalesija

CLOSE
CLOSE