Kalesija -8°

Za izgradnju brzih cesta i autocesta 118,2 miliona maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je u četvrtak dvije odluke o programima utroška dijela sredstava kapitalnih transfera za kapitalne projekte izgradnje autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH utvrđenih ovogodišnjim proračunom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u ukupnom iznosu od 118,2 miliona maraka.

Od toga je 35 miliona maraka namijenjeno za izgradnju brze ceste Lašva – Nević Polje, uključujući i prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, zatim 4,7 miliona maraka za izgradnju mostarske južne obilaznice te 30 miliona maraka za izgradnju brze ceste Prača – Goražde (lot1 i lot2 tunel Hranjen – faza 1. u dužini od 5.500 metara).

Iznos od 6,5 miliona maraka namijenjen je za projekat izgradnje i rješavanja spoja magistralnih cesta M17 i M17.4, te sanaciju i rekonstrukciju magistralnih cesta u gradu Mostaru.

Za poddionicu Šićki Brod – Đurđevik, na trasi ceste Tuzla – Sarajevo, osigurano je 20 miliona maraka.

Za izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu (dionica Stup – Buća Potok – Pofalići – Velešići – Bentbaša) planirano je šest miliona maraka te jedan milion za sanaciju i rekonstrukciju ceste M-15 (dionica entitetska linija – Sanski Most 1 – Kamičak).

Drugom današnjom odlukom Vlada je na ime kapitalnih transfera drugim razinama vlasti i fondovima za izgradnju autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH, osigurala 15 miliona maraka za izgradnju i rekonstrukciju 1. transverzale, čiji je implementator Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE