Kalesija 20°

Wizz Air otvara dvije nove avionske linije iz Tuzle

Whizzair.a320-200.lz-wza.leavesground.arpWizz Air, najveći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je najavio dvije nove linije iz Tuzle do Billunda i Berlina (aerodrom Schoenefeld) počevši od 31. oktobra i 17. decembra s dva nedeljna leta ponedjeljkom i petkom, odnosno utorkom i subotom. Karte za nove letove su već u prodaji i mogu se rezervirati preko sajta wizzair.com po cijeni već od 29,99 KM .

Billund je dom Lego Groupe, a poznat je i po tematskom parku Legoland. Grad je popularna destinacija za turiste, pogotovo obitelji s djecom. Od 2009. godine grad je i dom akvaparka Lalandia Billund. Niz drugih atrakcija kao što su zoološki vrt Givskud i Kongernes Jelling – dom vikinških kraljeva se mogu naći u tom području.

Sa svojim dinamičnim kulturnim, političkim, medijskim i naučnim životom, Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija među turistima. Grad je poznat po svojim festivalima, raznolikoj arhitekturi, noćnom životu i savremenoj umetnosti, pružajući veliki izborkulturnih programa. Oko jedne trećine gradske površine sastoji se od parkova, vrtova i jezera, što ga čini savršenim izborom za putnike koji žele vidjeti turističke znamenitosti, a u isto vrijeme biti okruženi prirodom. Grad je i poslovni centar za high-tech industriju, inženjering, farmaceutske i elektronske kompanije koje ga čine idealnom destinacijom za poslovne putnike, piše Fokus.

vizair

Prvi let WIZZ-a iz Tuzle bio je u 2013. U junu 2015. Tuzla je postala 19. baza, a Bosna i Hercegovina 11. zemlja u kojoj je osnovana naša operativna baza, čime su stvorena brojna radna mjesta i pokazana posvjećenost kompanije Bosni i Hercegovini. Već smo prevezli 600,000 bosansko-hercegovačkih putnika na našim niskotarifnim linijama i sa ove nove dvije ka Danskoj i Njemačkoj, Wizz Air sada nudi ukupno 10 linija do 5 zemalja iz Bosne i Hercegovine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE