Kalesija 20°

Vremepolov: Prije 39 godina rođen Maestro Zidane -VIDEO-


Umjetnik. Mađioničar svjetske klase. Nema onog na svijetu ko se nije divio velikom Ziuouu. Zinedine Zidane, sigurno jedan od najvećih koji su kročili na zeleni travnjak ikada, rođen je na današnji dan prije 39 godina.

Vizija, sjajni potezi i odličan pas čine ga jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Nevjerovatna je lakoća sa kojom je Zizou igrao. Njegova tačnost,lucidnost, tehnika… rijetko je viđena.

Nema istinskog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu koji se nije divio francuskom čarobnjaku, koji se nije naježio kada se spomene ime velikog Zinedina Zidana.

Moguće je da će nogometni svijet morati da sačeka dok Enzo Zidane odraste kako bi ponovo vidjeli jednog takvog nogometnog virtuoza. Enzo je Zizouov sin koji u mlađim kategorijama Real Madrida oduševljava publiku sjajnim varkama tijela i nevjerovatnom lakoćom driblinga, podsjećajući na svog oca.

Ipak, u budućnosti dres Reala mogli bi nositi i ostali sinovi velikog Zizoua. Luca (13) je golman u mlađim kategorijama madridskog kluba, dok je Theo (11) napadač. Elazy ima tek četiri godine, tako da još uvijek nije poznato da li će krenuti očevim stopama.

sportsport.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE