Kalesija 14°

Vlada TK: Produženje roka za zamjenu oružnih listova do kraja 2013.?

Do sada zamijenjeno oko 15 posto starih oružnih listova u TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i na usvajanje Skupštini Tuzlanskog kantona uputila Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Predloženim izmjenama rok za zamjenu oružnih listova, koji je bio tri godine od dana stupanja na snagu Zakona, produžen je do 31.decembra 2013. godine.


Imajući u vidu da je u proteklom periodu zamijenjeno oko 15 posto starih oružnih listova u odnosu na broj imaoca oružja na području Tuzlanskog kantona, kao i posljedice koje bi nastupile ukoliko ne bude produžen rok za zamjenu starih oružnih listova, Vlada je pristupila izmjeni Zakona.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i Skupštini Tuzlanskog kantona na dalje postupanje uputila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom. Izmjeni Zakona pristupilo se zbog objektivne potrebe usklađivanja pojedinih njegovih odredbi sa odredbama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom i to prije svega odredbi koje se odnose na pomoć i njegu od strane drugog lica, zdravstveno osiguranje neosiguranih lica, civilne žrtve rata, kao i uvođenja novih odredbi koje se odnose na prioritet u školovanju i osiguranju povoljnijih uvjeta za zapošljavanje za djecu bez roditeljskog staranja, djecu sa onesposobljenjem i djecu iz porodica korisnika stalne novčane pomoći.

Vlada je donijela i zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo finansija da u operativni plan za mjesec juni 2011.godine unese dodatna finansijska sredstva po zahtjevu Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak u ukupnom iznosu od 80.000 KM, zbog izrade diobenog bilansa. Također, Vlada je donijela i zaključak kojim je prihvaćen tekst Ugovora o obezbjeđivanju Kampusa Univerziteta u Tuzli i davanju na korištenje dijela objekta Kampusa Ministarstvu unutrašnjih poslova TK.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE