Kalesija 24°

Vlada TK će podržati odigravanje rukometne utakmice reprezentacija BiH i Portugala

Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, s generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Nedimom Arnautovićem i članom Upravnog odbora Saveza Nedimom Musićem. Reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu će odmjeriti snage s reprezentacijom Portugala.


Prva utakmica igra se 8. maja u Porugalu, a uzvratna je 12. maja u 17 sati u SKPC “Mejdan“ u Tuzli. “Tuzla će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu.


Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice. Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam”, kazao je premijer Halilagić. On je dodao da će utakmica biti prilika da navijači masovno istaknu zastave BiH, te je izrazio nadu da ćemo nakon druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. |

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Akciji čišćenja Memorijalnog centra Kalesija Gornja pridružili se …

  Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

  Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

  Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

  Team CNC Kalesija traži radnike

  CLOSE
  CLOSE