Kalesija 12°

Vlada Federacije BiH izdvojila 100.000 KM za MSŠ Kalesija

Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, od strane Vlade Federacije BiH, dodjeljena su novčana sredstva u iznosu od 100.000 KM. Sredstva će biti rapoređena za sanaciju mokrih čvorova, te objakta školske radionica sa kotlovnicom (projekat energetske efikasnosti), a dodjeljena sredstva će biti na raspolaganju iz budžeta općine Kalesija.

Projekat energetske efikasnosti podrazumijeva rekonstrukciju krova, postavljanje termizolacije, zamjenu postojeće stolarije, rekonstrukciju postojećeg sistema grijanja i stavljanje u funkciju solarnog sistema, zbog čega se očekuje ušteda u finansijskom smislu kao i udobnosi za sve koji učestvuju u nastavnom procesu. Obzirom da su za realizaciju svih mjera u projektu potrebna značajna sredstava, tačnije 330.000 KM, ova sredstva Federalne vlade će biti iskorištena za priroritetne radove.

Vrijedi istaći da je ovaj projekat upućen i prema Vladi Tuzlanskog kantona, međutim od 1.952.000 KM koliko je planirano za investicije u osnovnim, srednjim školama i javnim ustanovama u oblasti obrazovanja, projekat energetske efikasnosti Mješovite srednje škole nije dobio podršku na sjednici Vlade TK.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE