Kalesija 18°

Visina snijega u Kalesiji 25 cm

Intenzivne snježne padavine uzrok su otežanog saobraćaja na svim putnim pravcima. Iz Civilne zaštite općine Kalesija dobili smo informaciju da su ekipe na terenu, vrši se čišćenje puteva u visinskim zonama, u naseljima Bukvari,Hrasno,Gojčin i drugim, tako da bi putevi u ovim dijelovima općine trebali biti prohodni  tokom dana. Svakako otežano je odvijanje saobraćaja i u samom centru Kalesije, s obzirom da snijega ima na ulicama i da i dalje pada. Otežano je kretanje i pješaka, stoga se apeluje na sve građane da vrše kontinuirano čišćenje ispred  poslovnih i stambenih objekata. Ugaženog snijega ima i na magistralnom putu  M4 Tuzla Zvornik ali je put prohodan, nema zastoja, iz  firme Zvornik putevi dobili smo informaciju da su ekipe na terenu i vrši se čišćenje i posipanje puta. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa snijegom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -5 stepeni Celzija, relativna vlažnost vazduha 89 %, atmosferski pritisak 994 hpa.

Visina snježnog pokrivača na području kalesijske općine iznosi 25 cm.

Prema prognozama do kraja dana zadržat će se oblačno vrijeme sa snijegom uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 0 stepeni Celzija.

Kalesija jutros:

Radio Feral

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE