Kalesija 25°

VIDEO/Udruženje Zug-Kalesija doniralo novčana sredstva za zamjenu dotrajalog poda u sali OŠ Memići

Udruženje Zug – Kalesija koje okuplja građane porijeklom iz Kalesije a koji decenijama žive i rade u švicarskom gradu Zugu (Cug), primjer je dobrog organizovanja kalesijske dijaspore. Zahvaljujući pomenutom Udruženju u OŠ Memići relizovan je projekat zamjene poda u sporskoj sali. Predsjednik Udruženja Zug-Kalesija Huso Đedović danas je posjetio OŠ Memići te izrazio zadovoljstvo zbog realizacije projekta te saradnjom sa menadžmentom i uposlenicima škole. Svoje zadovoljstvo je izrazio i direktor OŠ “Memići” Mirzet Alić.

” Što se tiče fiskulturne sale već smo bili u situaciji da je upitna realizacija nastave u sali,posebno što je bio i zismki period pa sa djecom nismo mogli izaći vani. Ovo je došlo u pravom momentu s obzirom da sredstva preko ministarstva nismo mogli obezbijediti trenutno. Koliko sve ovo znači najviše se kože vidjeti kada uđemo u salu pa vidimo djecu dole. Jedva su čekali da počnu trenirati. Naša škola je uvijek imala talentovane sportiste. Imamo dosta sportista koje vannastavnih aktivnosti treniraju u sali.” kazao je između ostalog direktor OŠ “Memići”.

Ukupna vrijednost ovog projekta, oko 40.000 KM, a najveći dio sredstava obezbijeđen od strane Udruženja i gradskih vlasti Zuga.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Akciji čišćenja Memorijalnog centra Kalesija Gornja pridružili se …

  Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

  Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

  Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

  Team CNC Kalesija traži radnike

  CLOSE
  CLOSE