Kalesija 28°

VIDEO / Skandal u Rusiji: Potvrđen napad elektrošokerom na srbijanskog fudbalera Danka Lazovića

Danko Lazović, srbijanski fudbaler i igrač ruskog Zenita na posljednjoj utakmici za svoj klub našao se u po život opasnoj situaciji kada je od strane policajca dobio udarac elektrošokerom po leđima.
Lazović je zadobio lakše opekotine, a nakon ovog incidenta u izjavi za medije kazao je da je “u Rusiji apsolutno sve moguće”.


“Nemam pojma zbog čega je policajac nasrnuo na mene, možda je pomislio da sam huligan, samo sam osjetio udarac po leđima. Naime, otišao sam dati svoj dres navijačima nakon utakmice, kada se policajac pojavio iza mene i udario me u stražnji dio leđa. Osjetio sam strujni udar. Ne znam zašto. Možda je mislio da sam bio jedan od navijača koji su uletili na teren”, rekao je Lazović u intervjuu za službenu klupsku internet stranicu.

“Bio je to čudan osjećaj. Nevjerojatno je što se sve može dogoditi ovdje u Rusiji. Ovdje je sve moguće”, dodao je srbijanski fudbaler.

Danko Lazović je trenutno najbolji strijelac prvenstva Rusije sa devet pogodaka.

U regionalnoj policijskoj stanici u mjestu Nižnji Novgorod demantovali su upotrebu elektrošokera, nazivajući takvu tezu izmišljenom.

“Primjena elektrošokera ostavlja vidljive tragove na mjestu udara u obliku ozbiljne opekotine”, saopšteno je iz policije.

U međuvremenu pojavio se i video koji pokazuje primjenu policijskog elektrošokera na kome je jasno vidljiv njegov bljesak.

Srbijanski fudbaler na kraju je završio u bolnici u St. Petersburgu na pregledima, gdje je potvrdio povredu uzrokovanu strujnim udarom. U službenoj dijagnozi doktora piše da je “riječ o povredi uzrokovanoj strujnim udarom, te opekotini prvog stepena”.

Lazović se trenutno nalazi pod kontrolom doktora, te svakodnevno mijenja zavoje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE