Kalesija 19°

VIDEO/ Sjećate li se prevarenih maturanata: Podignuta optužnica zbog ekskurzijske prevare banovićkih srednjoškolaca

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, podiglo je optužnicu, a potvrdio je Općinski sud Tuzla, protiv Duška Rujevića zbog produženog krivičnog djela utaja i Almira Brkića, Kristiana Pavića, Ramiza Mešanovića i Renate Omić zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi

Optužnica se odnosi na organizaciju maturalne ekskurzije učenika završnog razreda Mješovite srednje škole iz Banovića u septembru 2010. godine u Puli, te organizaciju prevoza, smještaja i viziranja dokumentacije za karatiste iz BiH u oktobru 2010. godine u Italiji.

”U optužnici je u prvoj tački navedeno da postoji osnovana sumnja da je Rujević kao opunomoćnik Turističke agencije ‘Oceanic travel’ od odgovornih osoba u pomenutoj školi preuzeo ukupan iznos novca prikupljenog za plaćanje troškova smještaja i prevoza za maturalnu ekskurziju učenika u Puli, te da je dio novca u iznosu većem od 20.000 KM zadržao za sebe, čime je boravak preko 140 učenika u hotelu bio uskraćen radi neuplaćenog smještaja”, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

U optužnici je navedena i osnovana sumnja da je Rujević, kao opunomoćnik Turističke agencije “Mediteran tours”, preuzeo novac od predstavnika Saveza karate klubova Federacije BiH za prevoz, smještaj i viziranje dokumentacije za boravak karatista u Italiji, te da je dio novca u iznosu od 4.650 KM zadržao za sebe, dodao je Arnautović.

Optužnicom se terete i odgovorne osobe u “Oceanic travelu” Almir Brkić i Kristian Pavić, direktor MSŠ Banovići Ramiz Mešanović, kao i direktorica “Mediteran toursa” Renata Omić zbog postojanja osnovane sumnje da su propustili izvršiti svoje dužnosti, odnosno obavezne provjere kako bi se ekskurzija učenika u Puli i boravak sportista u Italiji proveli na planirani način.

Nakon pokretanja istrage od Tužilaštva protiv odgovornih osoba u “Oceanic travelu”, u vansudskoj nagodbi između roditelja učenika i pomenutih je u februaru 2011. godine izvršeno obeštećenje roditelja u cjelokupnom iznosu.

avaz.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE