Kalesija

VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedloga projekata od strane građana

Nakon što su predstavnici Općine Kalesija posjetili sve mjesne zajednice na području općine te su održali javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta za narednu godinu, u četvrtak u sali BKC-a “Alija Izetbegović ” održana je Centralna odnosno završna rasprava  gdje su građani mogli iznijeti svoje prijedloge.
Kako je rečeno na Centralnoj raspravi, kada je u pitanju Nacrt budŽeta općine Kalesija za 2024. godinu isti je prihvaćen na sjednici vijeća koja je održana 28.10.2023. godine I tim zaključkom Općinsko vijeće je zadužilo Službu za provredu I budžet da sprovede javnu raspravu po svim mjesnim zajednicama odnosno da se organizuje po javnom pozivu Centralna javna rasprava.

” Sumirali smo sve što je po javnim raspravama bilo rečeno, te dobili neke nove ideje, neke nove prijedloge koje ćemo uzeti u razmatranje prilikom izrade Odluke o budžetu općine Kalesija koja će biti predložena na Okurglom stolu koji je planiran za 7.12.2023. godine, a nakon toga konačan prijedlog Odluke budžeta uputit ćemo prema Općinskom vijeću” između ostalog je kazao Sulmin Herić šef u Službi za budžet i privredu.

Prema riječima Muje Tosunbegovića kako je izračunao oko 120 prijedloga projekata bilo je ukupno gledajući mjesne zajednice u kojima su rasprave održane.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE