Kalesija 12°

VIDEO: Nakon poraza hokejaša oko sto hiljada ljudi divljalo u Vancouveru, pola grada zapaljeno!

Navijači Vancouvera definitivno nisu mogli da prebole poraz od Bostona u sedmoj utakmici Stenli Kupa čime je njihov tim i treći put ostao kratkih rukava u završnom dvoboju.

Posle meča su ljuti i pijani fanovi Canucksa palili automobile i kante za smeće, razbijali prozore, gađali džinovski TV ekran sa bocama piva i plesali na prevrnutim vozlima. To je bio uvod u ono najgore jer su kasnije pljačkaši razbijali prozore na robnim kućama kako bi ušli i ukrali što više stvari. Gregor Robertson, gradonačelnik Vancouvera, osudio je divljanje.

– To je apsolutno sramotno. Ovo večeras je za prezir. Moram ipak i reći da je to mali broj huligana na ulicama i svi mora da znaju da oni ne predstavljaju grad Vancouver. Sve je tokom ovog plej-ofa bilo kako treba osim ovog na kraju – izjavio je Robertson.

Sverdoci pričaju o mladićima prekrivenim maramama koji su grabili sve što mogu od kozmetike do majica, a jedan je čak ukrao lutku iz izloga. Kasnije je bačen i suzavac i haos je bio potpun. Henrik Sedin, kapiten Canucksa je izjavio.

– Ovo je strašno. Ovaj grad i pokrajina trebaju biti ponosni, a ne da se ovako nešto dešava. Sve je previše loše – utučen je Sedin.
Čuveni košarkaš Steve Nash koji je iz obližnje Victorie i šurak hokejaša Manny Malhotre pozvao je preko Twittera na prestanak nasilja.

– Mi smo sjajan i veliki grad sa mnogo klase. Naš tim je velik i kad tad ćemo osvojiti prvenstvo. Uskoro – poruka je Nasha.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE