Kalesija 22°

VIDEO/Mevlija više od 30 godina prodaje na pijaci: “Počeci su bili jako teški”

Pijaca je uvijek bila mjesto gdje se pored toga što se nešto pazari, progovori lijepa riječ sa slučajnim prolaznicima, prijateljima koje nismo dugo vidjeli, sa prodavačima. Da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara potvrdila nam je i Mevlija koja domaće proizvode prodaje na pijaci u Kalesiji. Nasmijana i vesela Mevlija je pristala odgovoriti nam na nekoliko pitanja.

Prodajom na pijaci bavi se više od 30 godina. Osim četvrtkom u Kalesiji, svoje domaće proizvode prodaje i na pijaci u Živinicama. Počeci su bili teški, kaže naša sagovornica. Puno ljudi bavilo se istim poslom. Danas Mevlija ima svoje stalne mušterije. Oni koji jednom kupe uvjere se u kvalitet isith. Dok smo snimali mnogo mušterija je prišlo i kupovalo od naše sagovornice. Najviše ih se odlučilo za suhe sirčiće.. U jednom razgovoru sa kupcem Mevlija reče da je bilo oko 100 komada sirčića i da je hvala Bogu sve prodala.

“Dok se može, treba raditi. Ne treba se oslanjati ni nakoga. Raditi, boriti se i uživati u svojoj dobroti” dodaje Mevlija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE