Kalesija 19°

VIDEO: Merlin u spotu za pjesmu “Undo” u ulozi smetljara

Nakon velikog uspjeha na upravo završenom Eurosongu na kojem je sa svojom pjesmom Love in Rewind skrenuo na sebe pažnju evropske publike, Dino Merlin nema vremena za odmor.


Proteklog je vikenda održao izuzetno uspješan koncert u Ljubljani na prepunoj ljetnoj pozornici Križanke, a za subotu 18. juni najavljen je dugo očekivani koncert u Beču. Upravo na ovom koncertu dogodit će se i evropska premijera spota za pjesmu Undo

Radi se o novoj pjesmi koja se kao ‘bezimena’ našla na kompilaciji Dine Merlina objavljenoj za m:tel. Nakon akcije među Dininim fanovima, odlučeno je da pjesma dobije ime Undo. Snimanje spota povjereno je talentovanoj ekipi predvođenoj scenarističko-redateljskim dvojcem, Emirom Kapetanovićem i Sašom Peševskim. Ova dvojica mladića studenti su završne godine režije na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti u klasi profesora Elmira Jukića i Pjera Žalice.

“Da pristupim ovom projektu motivisala me je otvorenost Dine Merlina prema radu sa mladim ljudima, te potpuna sloboda koju nam je ustupio pri izradi scenarija te kasnije i realizaciji spota. Od samog početka je u nas imao puno povjerenje, koje je rezultiralo time da je svaki član ekipe uložio svoj maksimum snage i kreativnosti pri izradi vizuelnog segmenta pjesme Undo“, rekao je jedan od redatelja Emir Kapetanović.

Glavne uloge u spotu ostvarili su renomirani glumci Zana Marjanović i Moamer Kasumović, dok su epizodne uloge povjerene Mahiru BeatHouseu, kao i Dini Merlinu koji se u spotu pojavljuje tek nekoliko sekundi. Majstor fotografije je Erol Zubčević, a kostimografkinja Gordana Gasha Miladinović.

“Pri izradi scenarija, koji govori o yuppie djevojci što luta u potrazi za odgovorom na pitanje svoje egzistencije, nesvjesna da se taj odgovor nalazi tik ispred njenog nosa, Saša i ja smo imali identične vizuelne asocijacije koje smo uz pomoć fantastičnih glumaca Zane Marjanović i Moamera Kasumovića pretočili u naše viđenje pjesme Undo“, objasnio je Kapetanović.

Uoči zvanične premijere na koncertu u Beču, spot će biti prikazan na najznačajnijim portalima i televizijama širom regije već u petak 17. juna. Na ovaj način Dino Merlin želi da se zahvali svojim fanovima.

“Drago mi je da je još jedna moja pjesma dobila svoj vizualni identitet, a posebno zbog toga što su u nastanku spota učestvovali mladi talentovani ljudi. Zana i Moamer su se još jednom dokazali kao izvrsni glumci, a Saša i Emir osmislili su priču koja mi se u startu dopala. Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa cijelom ekipom, a nadam se da će i moja publika uživati”, izjavio je Dino Merlin povodom snimanja spota.

sarajevo-x

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE