Kalesija 19°

VIDEO/„IKRE 2021“: U petak promocija romana „Adem – Praotac u nama” dr. Nezira Halilovića

U  okviru Kulturne manifestacije “Ikre 2021” u petak, sa početkom u 18,30 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, održat će se  promocija romana „Adem – Praotac u nama”  autora prof. dr.  Nezira  Halilovića. Osima autora, o knjizi će govoriti i Fahrudin Sinanović, književnik, a obratit će se i Muharem Mešanović, glavni imam MIZ Kalesija.

Knjiga “Adem –Parotac u nama” zapravo je romansirana priča o stvaranju i životu prvog čovjeka na Zemlji Adema, a.s.

Prof.  dr.  Nezir Halilović rođen je  1977. u Visokom. Živi u Sarajevu. Profesor je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i šef je Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.  Autor je, koautor i prevodilac više djela, a dio je uredništva časopisa za javnu, kulurnu i duhovnu afirmaciju „Novi horizonti“.

Prof. dr. Nezir Halilović doktor je društvenih nauka u oblasti obrazovnog menadžmenta. Doktorirao je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Tema doktorske disertacije bila je  „Doprinos informacijskih tehnologija kvalitetu obrazovnih procesa u nastavi“. Autor je brojnih naučnih radova iz raznih oblasti.  Također, učesnik je brojnih  naučnih skupova, seminara, savjetovanja, konferencija. Govori arapski, engleski i ruski jezik.

Partneri JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija u realizaciji manifestacije „IKRE 2021“ su i BZK Preporod i Medžlis IZ Kalesija.

Manifestaciju podržavaju Općina Kalesija, Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE