Kalesija 21°

VIDEO / “Da se naježiš”: Italijanski seizmolog predvidio zemljotres uz pogrešku od 1000 kilometara


Hiljade uspaničenih Rimljana napustilo je u srijedu grad, a prodavnice su bile zatvorene usljed najave da je glavni grad Italije trebao biti pogođen razornim zemljotresom. Italijanski mediji su javili tokom dana da je veći broj građana otišao u okolna sela, a veliki broj prodavnica u Rimu bio je zatvoren. Na radnom mjestu se pojavilo čak 18 posto manje radnika, a u školu nije došlo oko 20 posto učenika.

Sva ova „histerija“ bila je uzrokovana najavom seizmologa Raffaelea Bendandija, koji je umro još 1979. godine, a koji je ravnajući se prema položaju planeta, zaključio da je baš 11. maja Rim trebao pogoditi razorni zemljotres.

Iako se takvo nešto nije dogodilo u Rimu, razorni potres se dogodio u italijanskom „komšiluku“, u gradu Murciji u Španiji, gdje je prema prvim preliminarnim procjenama poginulo najmanje 10 osoba, a više njih je povrijeđeno.

Ostaje zaista čudan zaključak da je Bendandi na dan 11. maj 2011. godine ipak predvidio razoran zemljotres, te je u svojim proračunima „pogriješio“ u otprilike 1.000 kilometara zračne linije, kolika je razdaljina između Murcije u Španiji i Rima u Italiji.

Mnogi bi rekli – zaključak „da se prosto naježiš“.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Počelo “Kalesijsko ljeto”: Mališani uživali u igri sa …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

CLOSE
CLOSE