Kalesija 13°

VIDEO/Arnela Spahić je bila među prvim dobitnicima priznanja “Kalesijski šampioni znanja 2014”: Danas je na šestoj godini Medicinskog fakulteta

U petak, 6. oktobra 2023.godine, u Kalesiji je održana jubilarna 10. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2023“ na kojoj su priznanja uručena za 66 najboljih učenika i studenta sa područja općine Kalesija. Priznanja “Kalesijski šampioni znanja” prvi put su uručena 2014.godine. Među dobitnicima tada je bila i Arnela Spahić. Arnela je i nakon dodjele priznanja nastavila koračati stazama uspjeha i znanja. Upisala je Medicinski fakultet kako redovan student a taj status je zadržala do kraja. Trenutno je na 6. godini pomenutog fakulteta. Spahić je na 10.dodjeli priznaja “Kalesijsi šampioni znanja” održala prigodan govor gdje je mladim dobitnicima čestitala na uspjehu te kazala kako diplome i pohvale trebaju biti vjetar u leđa na putu ka cilju. Jedan od Arnelinih ciljeva bio je upis Medicinskog fakulteta odnosno steći zvanje doktor.

“Medicina je bila moj prvi izbor otkako znam za sebe, sjećam se kad bi me kao dijete pitali šta želim biti kad porastem, odgovor je bio uvijek doktor. Za to sam se pripremala i kroz osnovnu i kroz srednju školu( cilj je bio prikupiti sto više znanja, dobiti što bolje ocjene kako bih poslije mogla upisati Medicinski fakultet bez problema). Zahvaljujući toj pripremi već sam imala stvorenu radnu naviku tako da kad sam krenula na fakultet nisam imala nekih poteškoća prilikom učenja.Naravno, to učenje zahtijeva više uloženog vremena nego prije ali kada znate dobro rasporediti svoje vrijeme i napraviti dobar plan učenja imate dobre rezultate na kraju. Dobar plan, trud i neodustajanje koliko god da je teško su moja neka formula uspjeha na fakultetu. Tu mogu dodati i podršku svojih roditelja i sestre koji su moja pokretačka snaga u svemu tome. Kad god se spomene medicina prva pomisao je koliko je to teško, al ja sam se uvjerila da redovnim radom ništa nije nesavladivo. Naravno, uvijek se tu može naići na neke poteškoće tipa strogog profesora i slično al tu dolazi ona komponenta formule nikad ne odustaj!” kazala je Arnela za portal NEON Televizije.

Kao student Arnela se trudi što vise biti uključena i u vannastavne aktivnosti, seminare, simpozije, radionice. Poslednje tri godine je i član udruzenja BoHeMSA…Što se tiče planova za budućnost, s obzirom da već sljedeće godine dobija zvanje Doktora, kaže da se nada da će se uspjeti zaposliti ovdje u BiH.

“Pored pored toga nadam se da ću imati i priliku nastaviti kupiti znanje od stručnjaka iz drugih država” dodaje.

Te,2014.godine dodijeljeno je ukupno 60 priznanja, 57 osnovcima, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na nekom od općinskih takmičenja, dva učenicima MSŠ Kalesija, a priznanje je dobila  i studentica medicine Sumeja Ramić .

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE