Kalesija 12°

VIDEO: Animalni otpad ostavljen na autobuskoj stanici u Miljanovcima

Nepoznati počinioc je ostavio animalni otpad na autobuskoj stanicu u Miljanovcima.

VIDEO:

Jedan od mještana iz Miljanovaca jutros je primijetio crnu vreću na autobuskom stajalištu, a iz koje se širio jak i neugodan miris. Odmah je pozvao inspekciju, koja je reagovala i poslala službe da se vreća sa animalnim otpadom čim prije ukloni i spriječi širenje neugodnog mirisa i eventualnog izvora širenja zaraznih bolesti.

Nermin Sinanović, predsjednik džematskog odbora Miljanovci i član Upravnog odbora BK Kalesija, imao je potrebu da se oglasi tim povodom, jer je zgrožen ovim neodgovornim činom i ističe da ovakvi potezi postaju sve veći problem, te zbog da zbog nedostatka kaznenih mjera prema pojedincima dolazimo u situaciju da ovo prelazi u stalna dešavanja i građani ove općine ne mogu izaći sami na kraj sa ovim.

Radnici KP Komunalac Kalesija i Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Kalesija su brzo i efikasno uradili svoj dio posla i uklonili vreću sa autobuskog stajališta.

Naši sagovornici su istakli da je potrebno pronaći efikasnije i trajno rješenje kako bi se zaustavili oni koji čine ovakva krivična djela.

Biciklistički klub „Kalesija“, planinarsko društvo „Kalesija“ i planinarsko društvo „Repište“ su više puta organizovali samostalne akcije uređenja i čišćenja naših izletišta i rijeka, ali se jasno pokazalo da to nije nikakvo trajno rješenje s obzirom na to da su izletišta poslije tih akcija ponovo završavala u smeću i bivala devastirana. Oni su podnijeli inicijativu organima vlasti u našoj općini sa nekoliko Zahtjeva da se riješi pitanje uništavanja izletišta, bacanja smeća u potoke i rijeke koji osim što je uništavaju, našu sredinu dovode i u negativne konotacije na regionalnom nivou.

Saopštenje za javnost nalazi se u linku:

http://neontv.neon.ba/8biciklisticki-klub-kalesija-planinarsko-drustvo-kalesija-planinarsko-drustvo-repiste-saopstenje-za-javnost/

“Prije nekoliko dana smo imali slučaj koji ste vidjeli sa bacanjem animalnih ostataka u potok Bijeljevac. Do mene su došle informacije da ovo nisu samo slučajevi koje ste vidjeli objavljene ovdje na ovom portalu. Dolaze nam informacije iz Memića, Tojšića, Vukovija, Dubnice… sa ovakvim i sličnim nemilim događajima.”, ističe Sinanović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE