Kalesija 12°

Vi pitate: “Da li će se doći do izmještanja pedijatrije u Domu zdravlja Kalesija”?

dom_zdravlja3Na naš redakcijski e-mail u okviru emisije NEON Televizije “Vi pitate” stigao je upit koji glasi “Da li će doći do izmještanja pedijatrije u Domu zdravlja Kalesija”?. Dalje se navodi da je odjel pedijatrije smješten na drugom spratu između odjeljenja porodične medicine kao i odjeljenja ginekologije, i dijela gdje se rade nalazi, čime se ugrožava zdravlje djece.

Zabrinuti roditelj koji je uputio pitanje ističe da se po svim standardima moraju razdvojiti zdrava i bolesna djeca u čekaonicama, a ne kao što je slučaj u Kalesiji gdje svi borave skupa, pa čak i novorođenčadi koja dolaze na prve vakcine.

O ovom problemu govorio je i dr. Sadeddin Sadi u emisiji “Na kahvi sa..” koji je istakao da je potrebno da se klinika izmjesti ili da se bar “pregradi” čime bi se odvojila od odjela koje smo već nabrojali. Kalesija online nezvanično saznaje da je i ranije bilo upita medicinskih radnika ali i ljekara upućenih prema direktoru Nusretu Sinanoviću da se dječija pedijatrija izmjesti u prvi sprat Doma zdravlja Kalesija, a da se timovi porodične medicine izmjeste gdje se sada pedijatrija nalazi. Na taj način stvorili bi se bolji uslovi rada.

Odgovor na ovo pitanje potražili smo i kod direktora ove ustanove dr. Nusreta Sinanovića.

nusret_sinanovic“Pa mi imamo zajedničku prostoriju odnosno čekaonicu gdje borave i zdrava i bolesna djeca, ali isključivo su tu bolesna djeca. Trenutno nemamo mogućnosti da to razdvojimo”, govori nam Sinanović.

On ističe da su sada male mogućnosti da se to razdvoji, ali dalje govori da će pokušati naći jednu prostoriju u kojoj bi djeca mogla dobiti injekcije, inhalacije ili previjanje i ona bi bila izdvojena od ovog dijela.

Vaša pitanja nam možete slati na e-mail redakcija@kalesija.com ili na ntv@neon.ba, a možete nam pitanje proslijediti i putem naše facebook stranice KALESIJA ONLINE

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Usvojena Informacija o stanju sigurnosti na području TK

FOX Enterijeri Kalesija: Oglas za posao

Podrinjski sportski dan na Diviču, prijave ekipa u toku

I pored vremenskih neprilika, grada i skupe proizvodnje, mladi bračni …

Centralna manifestacija povodom Dana dobitnika najvećih ratnih prizna …

CLOSE
CLOSE