Kalesija

Usvojeni Izvještaji o radu u 2022. godini javnih preduzeća “ViK Kalesija” i “Veterinarska stanica”

Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2023. – 31.03.2023. godine je usvojen jednoglasno.

Izvještaj o radu i poslovanju u 2022. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija:
a) JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija
b) JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.

Izvještaji o radu u 2022. godini ViK i Veterinarske stanice su usvojeni jednoglasno.

Mujo Mujkić se osvrnuo na stanje parkirališta u Kalesiji, te da dugo se ništa nije radilo na poboljšanju stanja istih. Primjetan je pad prihoda od parkirališta. Na radna mjesta treba da se upošljavaju demobilisani borci ili članovi porodica šehida ili poginulih boraca. Znam da ima uposlenik sin Zlatnog ljiljana, fakultetski obrazovan. Fakultetski obrazovanom uposleniku dali ste lopatu, a vijećnicima…Govorim o malverzacijama u Vodovodu. Djeci boraca koji su poginuli dajete lopate u ruke. Prihodi su povećani zbog povećanja cijene, kazao je Mujkić na konstataciju direktora ViK-a.

Huso Atlagić: Osvrnut ću se na izvještaj ViK. Pozitivno u izvještaju su prihodi, to daje nade da ovo preduzeće funkcioniše dobro. Uvijek su na usluzi korisnicima. Ovaj izvještaj treba jednoglasno podržati.

Jasmin Smajić: Mogu pohvaliti snabdijevanje vodom, rijetka smo općina koja nema redukcije vode. Preduzeće funkcioniše na fantastičan način. Ukoliko su parkinzi samoodrživi i da zarade samo plate, dobro je. Šef parkinga je demoblisani borac.

Sabahudin Sakić (direktor ViK Kalesija): Ne znam šta treba jedan direktor da uradi da ne bi bio kritikovan. Preduzeće pozitivno posluje. Broj uspolenika se nije mijenjao u posljednje tri godine, imamo 29 uposlenika. Prošle godine nismo imali redukciju vode. Ne bi trebalo biti ni ove. Povećan je broj korisnika. Pitam se da li se isplati truditi i raditi, s obzirom na kritike. Rashodi su manji od rahoda. Prvi smo u Federaciju po uvođenju novih tehlogoija.

Na upit vijećnika Admira Karića da li je voda za piće, jasno kažem da je voda za piće, kazao je Sakić. I vrše se analize o ispravnosti vode i uzorci se uzimaju sa nekoliko lokacija. Moja supruga nije u UO, bila je u komisiji dva mjeseca, jer niko nije htio, odgovor je na još jedno Karićevo pitanje o imenovanjima na funkcije u preduzeću.

Sead Džafić: Na ova dva neuređena parkinga u Kalesiji, ne može se asfaltirati. To je građevinsko zemljišto, to nije parking, postoji i tužba, zbog čega se na tom mjestu traži izgradnja stanova.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE