Kalesija

Uskoro smanjenje gužvi u Gornjim Raincima, bit će alternativni pravci

Nezavisni načelnik Sead Džafić održao je danas u kabinetu sastanak sa Vahidinom Omerbegovićem komandirom u PS Kalesija, Senaidom Sinanovićem direktorom JP “Vodovod i kanalizacija”, te sa Berizom Ibiševićem predstavnikom Jata grupacije, koja je zadužena za izgradnju pješačke staze u Gornjim Raincima.

Tema sastanka bila je smanjenje gužve na magistralnom putu M4 gdje se izvode radovi, te mogućnosti pronalaska alternativnih pravaca kako bi se izbjegle gužve i dugotrajna čekanja.

“Prošle godine smo imali situaciju kada su naši sugrađani dolazili iz dijaspore da se most u Dubnici radio cijelo ljeto i da su bile velike gužve. To sada želimo da izbjegnemo, zato sam i organizovao sastanak da se nađe rješenje jer će nakon završetka prve dionice pješake staze od škole u Gornjim Raincima do Međaš raskršća biti nastavljena dalje prema Tojšićima, jer smo dobili obećanje da će tako da se realizira”, rekao je načelnik Sead Džafić.

Kako je rečeno za NEON Televiziju za početak iz pravca Kalesije prema Tuzli vozila će koristiti put kroz Mešiće, a sve će biti obilježeno saobraćajnim znakovima, dok će iz pravca Tuzle vozači skretati prema Zatesu, zatim pored sportskog aerodroma prema školi u Gornjim Raincima.

S obzirom da će biti riječ o ulicama jednosmjernog karaktera, policija će pojačati svoj nadzor na ovim dionicama. Učesnici sastanka su mišljenja da bi se na ovaj način izbjegle gužve te da bi radovi tekli bez prekida kako bi se što prije završilo.

Ono što raduje svakako je i činjenica da se odmah ispod pješačke staze postavljaju cijevi za kanalizacionu mrežu.

“Pa mi razmišljamo domaćinski. Prvo smo položili cijevi za kanalizacionu mrežu kako kasnije ne bi morali rovii i bušiti trotoar na ovoj dionici. Prethodnici o tome nisu vodili računa pa ćemo morati urađene trotoare prema Saračima iz Gornjih Rainaca dizati i roviti da postavimo cijevi, što je dodatni trošak”, rekao je Džafić.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE