Kalesija 15°

Uskoro manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2021“

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim Kalesija i ove godine će, 8. put zaredom, realizirati projekat „Kalesijski šampioni znanja“. Projekat je je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika.

Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Također, bit će nagrađeni i najbolji sa mektebskog takmičenja na nivou Medžlisa.

Studenti i učenici generacije trebaju se javiti u BKC sa dokazom o uspjehu. Ostali učenici ne moraju dostavljati dokaz o uspjehu jer Proaktiva ima te informacije.

Manifestacija će se održati do kraja juna, u sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. O tačnom terminu održavanja javnost će biti naknadno obaviještena.

„Kalesijski šampioni znanja“ su jedan od najznačajnijih projekata u poslijeratnoj Kalesiji u oblasti kulture i obrazovanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Emir Halilović učenik generacije JUMS Elektrotehnička škola Tuzla

Kada će početi izgradnja autoceste od Tuzle do Doboja? Šest općina …

Subota, 1. juni, Dan žalosti u Kalesiji

U školske objekte na području Kalesije izdvojeno oko 360.000 KM

Učenici PŠ Hrasno Donje posjetili područnu ambulantu

CLOSE
CLOSE