Kalesija 20°

Urađen i nasut put: Do Karovina sada automobilom

Iako obilježavanje bitke na Karovima u Hrasnu počinje sutra malonogometnim turnirom, centralno obilježavanje je predviđeno za ponedjeljak kada će se položiti cvijeće na spomen obilježje onima koji živote dadoše u toj bitci za slobodu BiH.

unis_put

No, mještani ovog naselja su željeli što bolje da dočekaju goste, pa su kalesijskom privredniku Seadu Džafiću uputili dopis u kojem od njega traže da izvši sanaciju puta do mjesta gdje će biti upriličeno obilježavanje, na što je on pristao te je poslao mehanizaciju i kamen kako bi se to uradilo.

“Hvala prije svega Seadu Džafiću koji se nije dvoumio kada je u pitanju ova pomoć. Odmah je reagovao i poslao sve ono što smo tražili pa sigurno i mnogo više”, govori Ahmet Bukvarević iz Hrasna.

unis_put4

O ovom projektu govorio je i sam Sead Džafić koji je rakao da je on tu za građane Kalesije i da će uvijek biti tu da pomogne onoliko koliko može.

“Ja od ovih ljudi zaista ništa ne očekujem. Drago mi je da smo uspjeli. Mogu samo reći još jedan projekat uspješno je realiziran. Raduje me i činjenica da ovdje na ovom dijelu živi i jedna starica od 86 godina koja nije imala do sada put pa je u slučaju bolesti morao po nju traktor dolaziti, sada je to rješeno i do njene kuće se može automobilom”, istakao je za NEON Televiziju Sead Džafić.

unis_put3

Džafić je sa mještanima razgovarao i o budućim projektima te je obećao da će uvijek biti uz narod i da će se uključiti u pomoć.

unis_put1

 

 

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE