Kalesija 22°

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda OŠ “Kalesija” sa učiteljicama posljednji dan razredne nastave proveli u prirodi

U školske klube sjeli su sa 6 godina. Pomalo stidni, uplašeni, ali radoznali i željni znanja. Rasli su zajedno. Držili se i učili. Sve su to nadzirale njihove učiteljice koje zajedno sa njima rastu. Svaka učiteljica u svom razredu napravila je pravu ekipu, malu porodicu. I tako, usput rješavali sve situacije i izazove koji su dolazili pred njih. I stigli do petog razreda odnosno do kraja istog. Vrijeme je da ih učiteljice prepuste nastavnicima. Vrijeme je, kako kažu, za predmetnu nastavu. Rastanci sa učiteljicom nisu nimalo lahki. Ni za nju koja je u razred ulazila sa crvenom knjigom/sveskom od koje smo svi ponekad imali strahove, ni za njih koji su sjedili u redovima čekajući nove zadatke, smišljajući nove šale.

Iako je posljednjih godina popularno da se prave male mature odnosno oproštaj od razredne nastave, učiteljice petih razreda OŠ “Kalesija” i njihovi učenici odlučili su se za boravak u prirodi.

U Mektebskom centru u Dubnici organizovali su izlet. Družili se, igrali, pjevali. Zajedno u predivnoj atmosferi proveli posljednji dan razredne nastave.

Bilo je vrlo emotivno, kaže učiteljica Lejla.

“Svaka generacija ostavi svoj trag, pa tako i ova. Svaki učenik ima nešto svoje po čemu je proepoznatvljiv. Ne sumnjam da će i dalje graditi svoj karakter na najbolji način, oblikovati ono što u sebi imaju. Svi smo sretni što smo imali priliku da se družimo u prirodi i umjesto haljinica i košuljica obučemo trenerke i majce i budemo isti” dodaje učiteljica.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Treće druženje dijaspore i mještana u kalesijskom naselju Brda

U Srebrenici će se održati prvi festival svjetskog filma Silver Fram …

UM “Trik”: U četvrtak kviz o rodnoj ravnopravnosti

Malonogometni turnir Karovine 2024

Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mo …

CLOSE
CLOSE