Kalesija 16°

Učenik Gazi Husrev-begove medrese osvojio prvo mjesto na takmičenju u hifzu Kur’ana u Mekki

Hafiz Adnan Maati, učenik četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, osvojio je prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju u hifzu Kur’ana “Kralj Abdu-l-Aziz“ u Mekki, Kraljevina Saudijska Arabija.

Na takmičenju koje se održavalo u Haremi-šerifu u Mekki, od 05. do 12. novembra 2015. godine, Bosnu i Hercegovinu predstavljala su trojica takmičara: hfz. Jusuf Bećoja, hfz. Kemal Hasić i hfz. Adnan Maati.

takmicenje_1

U pratnji im je bio mr. hfz. Mensur ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese i profesor kiraeta koji je u isto vrijeme učestvovao na seminaru za Specijalizaciju sudija za ocjenjivanje takmičara na međunarodnim takmičenjima u hifzu Kur’ana.

Hafiz Adnan Maati, osvojivši prvo mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova ostvario je najbolji uspjeh od svih takmičara iz Bosne i Hercegovine koji su se do sada takmičili u ovoj kategoriji.

Rođen je 25. decembra 1997. godine u Zavidovićima. Položio je hifz u Sarajevu 2012. godine pred Hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gazi Husrev-begovu medresu upisao je 2012. godine, a sada je maturant. Uspjeh hafiza Adnana, osim što je njegov lični uspjeh, ujedno predstavlja priznanje i njegovom muhaffizu, priznanje Gazi Husrev-begovoj medresi i cijeloj Bosni i Hercegovini, prenosi Medresa.ba.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Tajani: Situacija u BiH je bolja nego ikada u historiji, Italija će u …

  U utorak 12.marta obilježavanje godišnjice pogibije kalesijskih poli …

  Kakvo nas proljeće očekuje: Objavljena dugoročna vremenska prognoza

  Rok za izdavanje e-legitimacija u TK ističe 31. marta

  BKC Kalesija: U četvrtak promocija knjige poezije Huseina Haskovića …

  CLOSE
  CLOSE