Kalesija 30°

U Živinicama počinje s radom prva škola futsala: Sport pun dinamike, atrakcije i taktičke igre

Futsal je atraktivna i dinamično brza igra s loptom u kojoj je naglasak na improvizaciji, kreativnosti i tehnici, a posljednjih godina postaje zastupljen i na našim prostorima. Živinice će uskoro dobiti prvu školu fustala u svom gradu. U toku je upis djece uzrasta od 6 do 10 godina za prvu grupu, te od 11 do 15 godina za drugu grupu.

“Futsal igra je jako puno zastupljena kao sport (u prevodu to je mali nogomet koji se igra na malim terenima). Futsal škola ima za cilj usavršavanje spremnosti djece za aktivizam, treniranje, društvena korisnost, uspješnost u sportu te zabavu. Sve zainteresirane dječake za futsal pozivamo da nam se pridruže te postanu futsaleri današnjice gdje je ova igra jako zastupljena.”, kazao je za portal ntv.ba Ermin Smajić, koordinator futsal škole Živinice.

Ukoliko želite da vaše dijete upišete u školu futsala u kojoj će naučiti razvijati tehničke vještine i taktičku igru, druži se ostalim igračima, usavršavati se i razvijati ljubav prema fudbalu, možete se javiti na e-mail adresu futsalskolazivinice@gmail.com ili facebook stranicu https://www.facebook.com/profile.php?id=61560642669781.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U julu XXVI. malonogometni turnir “Teočanski dani otpora”

U subotu nekoliko živiničkih naselja bez struje

XII. Međunarodni festival folklora u organizaciji KUD “Biser …

Recept za nutmu tetke Nizame

Iza Merime je sedmi Marš mira kao volonteru Crvenog križa: “ …

CLOSE
CLOSE