Kalesija 12°

U Tuzlanskoj mljekari pronađene nove količine neispravnog mlijeka!

dar-prirode-28U Tuzlanskoj mljekari pronađene su nove količine neispravnog-zaraženog mlijeka. Riječ je o mlijeku ”Dar prirode” s 2,8% m.m. i ”PPM – Trajno mlijeko” s 2,8% m.m. sa rokom trajanja do 4.3.2014. Neispravno mlijeko povlači se iz prodaje.

Kako saznaje RTV Slon, u skladištu je pronađeno 14 807 litara neispravnog mlijeka ”Dar prirode” s 2,8% m.m. dok je 15 187 litara već u daljem prometu i prodaji.

S druge strane 48 240 litara neispravnog mlijeka – ”PPM – Trajno mlijeko” s 2,8% m.m., također je pronađeno u skladištima, dok je 248 litara ovog mlijeka već na policama tržnih centara.

Od strane referntne laboratorije, potvrđeno je prisustvo aerobne mezofilne bakterije u ovom mlijeku, što je u suprotnosti sa  kriterijima.  Inače,  povećan broj aerobnih mezofilnih bakterija indikator je starosti i lošije mikrobiološke kakvoće, odnosno kontaminacije i početka kvarenja. Broj aerobnih mezofilnih bakterija predstavlja količinu bakterija koje se nalaze na površinama, rukama i priboru, koja, ako je povećana ukazuje na nedovoljno čišćenje, pranje i dezinfekciju.

Inače, RTV Slon je već u subotu objavila da je oko stotinu šezdeset hiljada litara neispravnog Alpskog mlijeka mlijeka bilo uskladišteno u Tuzlanskoj mljekari i spremno za izvoz odnosno prodaju. Riječ je o trajnom  Alpskom mlijeku s 3, 5% mliječne masti sa rokovima trajanja do 17.2.2014. 19.2.2014. i do 21.2.2014. godine. Izvoz i prodaja ovog mlijeka je zabranjena.

Kalesija.com/RTVSlon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Odbojkaši danas gostuju u Goraždu

  Vrhovni sud FBiH donio pravosnažnu presudu i Harisu Haračiću iz Teo …

  Obavljen žrijeb osmine finala Evropske lige

  Poznati parovi osmine finala Konferencijske lige

  Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 17 osoba …

  CLOSE
  CLOSE