Kalesija 15°

U subotu upriličena promocija prvog albuma ilahija i kasida hora “Safir”

Promocija prvog albuma ilahija i kasida hora “Safir” Tupković upriličena je u subotu u velikoj sali BKC Živinice. Promocija je održana u okviru Centralne mevludske svečanosti “Selam Ya Resulallah”, u organizaciji MIZ Živinice-Mreže mladih.

Foto: aktuelno.ba

Dugoočekivani album, pod nazivom “Gospodaru”, ljubitelje duhovne muzike autori su obradovali sa osam prelijepih ilahija i kasida. Nakon završetka snimanja albuma, nije se dugo čekalo i da se upuste u novi projekat. Za kaside “Najbolja” i “Selam alejk Resulallah” urađeni su spotovi u produkciji NEON Televizije. U ovaj projekat uloženo je međusobno povjerenje, ljubav i zalaganje. Prvi projekat u koji su se upustili hor “Safir” i NEON Televizija.

Prepuna sala, oduševljenje i gromoglasni aplauz prisutnih dokazali su da je završetkom ovog projekta postignut cilj, a to je nahraniti duše i napojiti srce vjernika. Prilikom snimanja spotova odabrano je nekoliko lokacija Džebari, Strašanj i Tupković.

Foto. aktuelno.ba

Podrška za snimanje albuma i spota stigla je od velikog broja ljudi, posebno Tupkovljana. Ovo je prvi put da se ovakav projekat realizuje u džematu Tupković, zahvaljujući hfz. Bajri ef. Deliću, koji je i najzaslužniji za postignute rezultate hora. Hor “Safir” Tupković je jedan od četiri na području TK koji je uspio snimiti album i spotove. Na kraju se zalaganje hora i NEON Televizije uveliko isplatio.

Foto: aktuelno.ba

Na promociji su, također, predstavljene aktivnosti hora, kao i aktivnosti Omladinskog udruženja džemata Tupković. Pored promocije albuma na svečanosti je promoviran i “Novi mevlud”.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE