Kalesija

U opsežnoj akciji na području Gračanice, izvršeno 14 pretresa i uhapšena 4 lica

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i PU Gračanica, su nakon višemjesečne istrage usmjerene na oduzimanje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana 29.1.2024.godine izvršili pretrese na 14 lokacija na području grada Gračanica i 11 lica.

Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, oduzeta je sloboda licima: K.N., rođen 1994.godine, A.D., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1991.godine i A.B., rođen 1992.godine, svi nastanjeni na području grada Gračanica.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica će, uz Izvještaj, biti predata na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE