Kalesija 14°

U Mostaru počela priprema terena za izgradnju olimpijskog bazena

U Mostaru na lokalitetu Južni logor danas su počeli radovi pripreme terena za izgradnju olimpijskog bazena o kojem se godinama sanja u tom gradu.

Tim povodom teren su obišli premijer FBiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović s delegacijom u društvu gradonačelnika Mostara Marija Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je ovaj lokalitet u Prostornom planu ocijenjen kao najbolji kako zbog klime tako i saobraćajne povezanosti.

“Lokacija je u vlasništvu Grada Mostara na kojem je nekoliko starih objekata koji su svojevremeno pripadali vojnim objektima.U njima su smještene škole i razni sadržaji za koje smo našli alternativni smještaj i krenuli smo sa demolicijom”, kazao je Kordić.

Ističe kako se krenulo u ovu priču zbog uspjeha Lane Pudar koja je osvojila evropsko zlato i da nije toga, možda bi sve još sve bila samo priča.

Fadil Novalić, premijer FBiH
Fadil Novalić, premijer FBiH

Premijer Novalić je podsjetio da je Vlada FBiH obezbjedili sredstva u iznosu od osam miliona KM za izgradnju bazena u ovogodišnjem budžetu i da želi da se projekat bazena što prije ugleda svjetlo dana.

Naglasio je kako će ova priča imati podršku Vlade FBiH sve do završetka.

“On je u Mostar došao na krilima Lane Pudar, a Mostar ima mlade ljude sklone uspjesima i ako bude olimpijski bazen u Mostaru ko zna dokle će to sve dobaciti, do vaterpolo klubova i novih naših olimpijskih pobjednika”, kazao je Novalić.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

Usvojena Informacija o stanju sigurnosti na području TK

FOX Enterijeri Kalesija: Oglas za posao

Podrinjski sportski dan na Diviču, prijave ekipa u toku

I pored vremenskih neprilika, grada i skupe proizvodnje, mladi bračni …

CLOSE
CLOSE