Kalesija 11°

U Kalesiji protestvovalo oko 20-ak povratnika, Garić zaradio prijavu

Danas oko 11.00 sati ispred zgrade Općine Kalesija okupilo se oko 20-ak povratnika srpske nacionalnosti koji su kako je istakao Milisav Garić predsjednik UG “Agrorazvoj” iz Gojčina mirnim protestima željeli da ukažu na loš položaj Srba povratnika u ovu općinu.

Kako smo uspjeli saznati Milisav Garić nije najavio današnje proteste, a reagovala je i kalesijska policija koja mu je izrekla prijavu po Zakonu o javnom redu i miru.

Pored lošeg položaja Srba u Kalesiji, Garić je naglasio da problem predstavlja i to što u općini nema zaposlenog ni jednog Srbina, te što još nije rješen pristup groblju u Gojčinu, ali je naglašen i problem deponije u Zelini.

Povodom protesta reagovao je i općinski načelnik Rasim Omerović koji je za naš sajt istakao da su protesti još jedna Garićeva politička predstava u kojoj on glumi zaštitnika Srba u Kalesiji što naravno nije tako.

Milisav Garić je istakao i to da Rasim Omerović želi u općini zaposliti jednog Srbina iz Zvornika, a ne želi da razgovara s povratnicima u Kalesiji i ovu tvrdnju negirao je Omerović ističući da je konkurs raspisan i da se moraju poštovati procedure.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE