Kalesija -7°

U Kalesiji dočekana kampanja “Prepoznaj svoje-Budi ponosan-Made in BiH”

sastanak_1Općinski načelnik Nedžad Džafić dočekao je danas delagaciju Vlade TK koju je predvodio premijer Bego Gutić, a sve u sklopu kampanje “Prepoznaj svoje – Budi ponosan – Made in BiH”.

Sastanku su prisustvovali i uspješni privrednici sa područja naše općine koji su upoznati sa ciljevima kampanje, koja će “startati” 15.septembra i trajat će četiri naredna mjeseca.

“Pa nama je prvenstveno cilj da građani kupuju domaće proizvode. Primjera radi svaki građanin kada bi izdvojio svega 10 KM za domaće proizvode to bi bio upliv u budžete oko 450 miliona KM”, govori premijer Bego Gutić.

On je za NTV kazao da Tuzlanski kanton ima oko 3.000 privrednika koji bi se trebali uključiti u kampanju, a sve će se zasnivati na promociji putem televizije, portala ali i putem plakata, letaka i drugih oblika reklame.

sastanak_4

Planirano je i predstavljanje uspješnih firmi, ali i pokretanje novina koje bi se samo bavile domaćom proizvodnjom.

Zadovoljan odazivom privrednika bio je i načelnik Nedžad Džafić koji je obećao da će se truditi da njegovi uposlenici koriste domaće proizvode kako bi tako pomogli svojoj općini, ali i državi.

Na sastanku privrednici su se požalili premijeru na inspekcije, ali i na uvozni lobi i cijene domaćih proizvoda koje su u nekim situacijama veće nego kod uvoznih.

sastanak_3

Tamam kada ste pomislili da je riječ o besplatnoj promociji firmi, prevarili ste se jer će firme za promociju morati izdovojiti od 1.000 do 3.000 KM, a taj novac će Vlada i Zlatko Berbić nosilac aktivnosti i vlasnik Kameleona te bivši kandidat na načelnika Tuzle utrošiti u promociju domaće proizvodnje i domaćih proizvoda.

sastanak_2

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE