Kalesija 12°

U Hrasnu Gornjem realizovan projekat odvođenja podzemnih i površinskih voda: Zajednička akcija mještana, od finansiranja do izvođenja radova

U Mjesnoj zajednici Hrasno Gornjeg ovih dana realizuje se nekoliko projekata. Ono što je bitno napomenuti jeste da su mještani ujedinjeni kada su u pitanju akcije koje će doprinijeti kvalitetu života u ovom kalesijskom naselju. Okončani su radovi na projektu Na početku realizacije pomenutog projekta firma za izvođenje radova, dala predračun na 57.000,00 KM. Međutim mještani su odlučili da sami izvode radove.

“Nakon održanog sastanka, odlučili smo, da ćemo sami raditi na izvođenju drenažnih radova i odvođenju površinskih voda. Krupan zalogaj i za velike firme, najvrijedniji narod odlučio je raditi sam, te smo na ovom projektu radili 14 dana. Još jednom ćemo naglasiti da su sve finansirali sami mještani. Iskoristit ćemo priliku da se zahvalimo svim učesnicima, koji su odvojili svoje vrijeme i vrijedno radili na ovom poduhvatu, krenuvši od iskopa, odvoza zemlje, zacjeljivanja, nasipanja drenažnog kamena, šalovanja, betoniranja, te mnogih drugih pratećih stvari. Zahvaljujemo se također svim ljudima dobrog srca, koji su sve ove dane, učestvovali tako što su izdvojili financijska sredstva, te smo na taj način obezbjeđivali hranu za sve učesnike svih ovih dana. Dobri ljudi beskrajno smo vam zahvalni.”kazao je predsjednik MZ Hrasno Gornje Ferid Hodžić.

Nakon izvođenja ovih radova, stekli su se uslovi za rekonstrukciju putnog pravca Hrasno Gornje – Hrasno Donje. Kada je u pitanju rekonstrukcija puta, mještani Hrasna Gornjeg za nekoliko mjeseci sakupili su 225.605,00 KM, te očekuju raspisivanje tendera, a kako je napisano na stranici Mjesne zajednice raspisan je tender za sanaciju klizišta i propust na “Tuku”, čime je predviđeno u budžetu Općine 30.000,00 KM.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE