Kalesija 24°

U akciji “Black tie 2” do podne su privedene 22 osobe, među kojima i visoki zvaničnici

U akciji SIPA-e, koju provodi zajedno s kantonalnim policijskim agencijama, “Black tie 2” do sada su privedene 22 osobe, među kojima su i visoki zvaničnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona.

Akcija se provodi u najmanje tri grada u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Mostar), ali je prošireno i na Republiku srpsku.

Iz Tužilaštva BiH i SIPA-e su naveli samo da je privedeno više osoba, ističući da među njima ima i zvaničnika, ali bez navođenja identiteta.

Ono što je poznato jeste da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal. Pretresi su i u objektima koristi direktor FUP-a Vahidin Munjić, ali nije jasno još uvijek da li je priveden.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “Pranje novca”, “Neovlašteni promet opojnim drogama”, i “Primanje dara i drugih oblika koristi” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, propisana Krivičnim zakonom BiH.

(KLIX)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Akciji čišćenja Memorijalnog centra Kalesija Gornja pridružili se …

  Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

  Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

  Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

  Team CNC Kalesija traži radnike

  CLOSE
  CLOSE