Kalesija

Turnir u šahu za učenike osnovnih škola sa područja Kalesije

U organizaciji JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Sportskog saveza općine Kalesija danas je upriličen turnir u šahu za učenike osnovnih škola, a u povodu Dana nezavisnosti BiH. Generalni pokrovitelj turnira je općina Kalesija, općinski načelnik Sead Džafić. Učešće na turniru uzela su 23 učenika iz pet osnovnih škola sa područja općine Kalesija. Turnir je otvorio savjetnik načelnika Alija Džafić.

Džafić je između ostalog govorio o važnosti Bosne i Hercegovine, te važnosti prenošenja činjenica vezanih za Dan nezavisnosti mlađim generacijama.

” Kada odemo odavde, da se vi svi sjećate da ste učestvovali ne samo na nekom turniru i da je tamo neko pobijedio, nego da se sjećate da smo se okupili da odamo počast Bosni i Hercegovini prije svega. Da odamo počast svima koji su dali najvrjednije što su imali, svoje živote položili su da bismo mi danas bili ovdje, evo, u ovoj ustanovi koja je bila porušena pa ponovo sagrađena. To su poruke koje trebamo da prenesemo. To je naše najsnažnije oružje, da prenesemo da smo uspjeli da preživimo, da se odbranimo i da hvala Bogu da narastemo. Bitnost domovine je neupitna i ja vam se još jednom zahvaljujem što potvrđujete da ste svjesni toga. Svi ste danas pobjednici.” dodao je savjetnik načelnika općine Kalesija

Sudija današnjeg turnira je Ramiz Zahirović. Partner današnjeg turnira je pekara “Lejla”.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE