15.aug.2015
Za ovu tortu su Vam samo potrebna četiri sastojka, osim što je ukusna, jednostavna je za napraviti i treba Vam samo pola sata.
Sastojci:
Bjelanke miksamo da dobijemo snijeg. Nakon toga dodajemo kašiku po kašiku šećera i miksamo neprekidno. Zatim miksamo još 2 minute da dobijemo gusti i sjajni snijeg od bjelanjaka. Snijeg istresemo na papir za pečenje i oblikujemo gnijezdo. Zatim kašikom idemo od donjeg ruba prema vrhu da ukrasimo i uljepšamo rub gnijezda. Koru pečemo u prethodno zagrijanoj pekari 40 minuta na 130 stepeni, zatim smanjimo vatru na 90 stepeni i nastavimo sušiti koru još 40 minuta. Ugasimo pekaru i ostavimo koru da se još malo prosuši u zatvorenoj pekari. Izmiksamo vrhnje za šlag i po potrebi dodamo šećer. U gnijezdo stavimo šlag i na vrh poredamo maline ili neko drugo voće po želji.