Kalesija 13°

Timeline se ne može isključiti – ne nasjedajte na prevare!

Još od svog predstavljanja prije više od tri mjeseca Facebookov Timeline izazvao je nezadovoljstvo među brojnim korisnicima, a od kada je 15. decembra napokon postao dostupan svima, mnogi su ipak zamijenili dosadašnje profile s novim načinom prikaza ‘linije našeg života’ na ovoj društvenoj mreži, piše dnevnik.hr.

Prema pisanju na stranici Inside Facebook, dio njih i dalje je nezadovoljan, ali i zabrinut za privatnost svojih podataka te žele deaktivirati Timeline i ponovno aktivirati stari profil, no jednom kada se aktivira, više nema povratka na staro. Iako se u Facebooku trude ovo objasniti svim korisnicima, neki i dalje misle da postoje, ako ne službeni, onda neki alternativni načini na koji se mogu riješiti Timelinea – no to ih može samo dovesti u probleme. Tako su na Inside Facebooku prilikom pretrage Timelinea na internetu pronašli 16 stranica na kojima se navodno nalazi rješenje za deaktivaciju ove opcije, no riječ je o lažnim i prevarantskim stranicama i grupama koje samo žele namamiti korisnike da ih kliknu ili lajkaju te su do sada skupile više od 71 hiljada likeova.

Neke od ovih stranica potpuno su bezopasne te od korisnika traže da gledaju videozapise na YouTubeu ili lajkaju neke stranice te će im nakon toga navodno Timeline nestati (naravno da se to neće dogoditi), no kako upozoravaju na The Next Webu, neke stranice zahtijevaju download i instalaciju ekstenzija za web preglednike te nije poznato kakva šteta može nastati njihovom instalacijom. Također, s obzirom da će brojni korisnici i dalje tražiti načine za deaktivaciju Timelinea uvijek postoji mogućnost da će se pojaviti još neke lažne stranice i grupe koje će pokušati prevariti korisnike i natjerati ih da downloadaju nekakav štetan sadržaj za korisnike i računare. Zato ne vjerujte takvim stranicama te, ako na njih naiđete, prijavite ih Facebooku kako bi ih ova kompanija uklonila sa svoje društvene mreže i time spriječila probleme u koje bi mnogi korisnici mogli upasti.

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE