Kalesija 16°

Tematska sjednica Općinskog vijeća Kalesija u četvrtak (28. juli)

Tematska sjednica Općinskog vijeća Kalesija, na čijem dnevnom redu je razmatarnje i donošenje Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Kalesija, održat će se u četvrtak 28.jula, sa početkom u 9 sati.


Pored Programa gospodarenja zemljištem, pred vijećnicima će se naći i Odluka o davanju prethodne saglasnosti na Pravilnik o kriterijima za izbor najpovoljnijeg ponuđača za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Kalesija.

Inače, Program gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem već se u dva navrata nalazio na redovnim sjednicama Općinskog vijeća, ali je u oba slučaja, zbog nezadovoljstva vijećnika, koji su imali značajan broj primjedbi i sugestija, na prijedlog ovlaštenog predlagača povučen prije izjašnjavanja vijećnika.

Između ostalog, novim Pravilnikom o kriterijima za izbor najpovoljnijeg ponuđača za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta definisano je da ponuđači za zakup zemljišta mogu biti pravna ili fizička lica koja su registrovana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti ili registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Zemljište će se ovim Pravilnikom dodjeljivati u zakup na period od 25 godina za podizanje voćnjaka, vinograda ili rasadnika, odnosno na period od 10 godina za drugo poljoprivredno iskorištavanje.

Općina Kalesija je za potrebe zakupa zemljišta u državnom vlasništvu odredila ukupnu površinu od 2.057 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Radio Feral

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

TRIK Kalesija: “Naš glas za ravnopravnije društvo”

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba, veliki broj m …

Obavještenje o povremenim prekidima vodosnabdijevanja

BK Živinice: U nedjelju biciklijada “CoolTura13”

CLOSE
CLOSE