Kalesija -7°

Sutra obustava saobraćaja kroz centar Kalesije

Policijska uprava Kalesija, na osnovu člana 170. Stav (1) Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, postupajući po aktu Službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu Općine Kalesija, broj 02/4-23-2301 od 21.11.2022.godine, kojim je predložena izmjena odvijanja režima saobraćaja u Kalesiji centar za dan 24.11.2022.godine u vremenu od 12:00 do 16:00 sati, izdaje.,

NAREDBU
o privremenoj izmjeni režima odvijanja saobraćaja u Kalesija centar

I
Ovom Naredbom određuje se privremena izmjena režima odvijanja saobraćaja u Kalesiji centar za dan 24.11.2022.godine u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.
II
Povodom obilježavanja „25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine”, dana 24.11.2022. godine u vremenu od 12:00 do 16:00 sati, privremeno će izmjeniti (obustaviti) saobraćaja motornih vozila i drugih vozila u Kalesiji centar, u ulici Patriotske lige od ugostiteljskog objekta „Slatko ćoše” do objekta „Unicredit banke” spajanja sa ulicom „Žrtava genocida u Srebrenici”.
III
Služba za komunalne polsove i civilnu zaštitu Općine Kalesija obavjestit će javnost putem lokalnih medija i drugih javnih sredstava informisanja o izmjeni režima odvijanja saobraćaja ili na drugi način.
IV
Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu Općine Kalesija postavit će privremenu saobraćajnu signalizaciju ili na drugi način obilježiti dijelove ulica na koje se odnosi izmjena odvijanja režima saobraćaja.
V
Provođenje mjera naloženih ovom Naredbom izvršit će Policijska stanica Kalesija, nakon što nadležna Općinska služba, postavi neophodnu saobraćajnu signalizaciju ili druga propisna sredstva.
VI
Danom stupanja na snagu ove Naredbe, stavlja se van snage dosadašnji režim odvijanja saobraćaja u užem dijelu Kalesija centar, ul.Patriotske lige, navedenog dana i vremena.
VII
Ova Naredba stupa na snagu dana 24.11.2022.godine u 12:00 sati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE