Kalesija 28°

Sutra drugi prijemni rok na fakultete Univerziteta u Tuzli

Univerzitet u Tuzli, na studijskim programima na kojima nije popunjen odobreni broj studenata prema planu upisa, organizira drugi upisni rok. Tako će svi oni koji nisu uspjeli položiti prijemni od prve, već u srijedu ponovo imati priliku da pokažu svoje znanje.

Tuzla_studenti-620x330

U petak je bio posljednji dan kada su se mogli lično predati dokumenti za drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Tuzli. Spiskovi su zaključeni danas. Na studijske programe na kojima je preostalo mjesta nakon završenog prvog upisnog roka prijavilo se ukupno 420 kandidata.

„Prijemni ispit će se održati u srijedu 31. avgusta, privremene rang liste kandidati mogu očekivati isti dan, nakon toga slijedi rok žalbe koji je tri dana, potom ćemo oglasiti konačne rang liste“, izjavila je za RTV Slon Rejhana Dervišević, prorektorica za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Tuzli.

U proteklim godinama na Univerzitetu u Tuzli, je raspisivan i treći upisni rok na studijskim programima na kojima preostane mjesta nakon realizacije drugog upisnog roka.

„Ukupno je preostalo nakon prvog upisnog roka 1121 mjesto, od čega 300 na teret budžeta TK, 740 mjesta za samofinansirajuće i 80 za vanredne studije“, kazala je prorektorica Dervišević.

I dok je na nekim fakultetima prijemni ispit položilo i više kandidata neko što bi ih moglo biti primljeno, s druge strane 410 mjesta ostalo je prazno, jer se na njih nije javio niti jedan kandidat. Situacija se u konačnici nije mnogo promijenila ni nakon prijava na drugi rok.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

TK: Počela isplata naknada nezaposlenim majkama porodiljama

Džinovski paradajz u vrtu domaćina Mahmuta Ramića iz Šehera

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjel …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

Miralem Ramić dobio nadimak ‘kalesijski Messi’, predviđali mu ve …

CLOSE
CLOSE