Kalesija -7°

Sudbina tvornice „Aida“

Na press konferenciji koja je danas održana od strane radnika tvornice „Aida“i njenih podružnica  Lukavac i Duboki Potok, se razgovaralo o  daljim radnjama koje će radnici poduzeti ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

Radnici su naglasili da neće odustati od svojih zahtjeva i to uplate doprinosa, uvezivanje radnog  staža i stvaranje uslova za penzionisanje. Radnici su ogorčeni jer se sudbina „Aide“ nakon toliko godina nije riješila. Aidin dug je uz to sa 2 miliona KM za osam do devet godina  narastao na oko čak 45 miliona KM.Ismeta Fazlić, predsjednica Sindikalne podružnice „Aida“ u Tuzli kaže da: „Ukoliko vlada ne bude imala sluha i ne bude riješila njihove probleme do 18.04. radnici će poduzeti sve što se može poduzeti“, … , jer „od Aide neće odustati“.

Predstavnik Aidine podružnice Duboki Potok, Zijad Joldić kaže, da oni traže samo po 200 KM za radnike da prežive i pokretanje prozivodnje a ako se to ne ispuni krenuti će se u štrajk glađu iako je prema njegovim riječima , „štrajk glađu već počeo“, jer „već treći mjesec Aidini radnici nemaju ništa“.

Zatvaranje Aide je najavljeno za 18.04.2011.godine. Ako je suditi po dosadašnjim (NE)uspjesima rješavanja sudbine „Aide“ pitanje je koliko će aktivnosti koje će poduzeti radnici ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi uroditi plodom.

Alma Osmanović

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE