Kalesija 14°

Student se zapalio zbog finansijskih problema, na Facebooku ostavio poruku

Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu

Dvadesetpetogodišnji francuski student je u kritičnom stanju nakon što se zapalio zbog financijskih problema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu.

Krivio je predsjednika Emmanuela Macrona, dva njegova prethodnika, desničarku Marine Le Pen, kao i Europsku uniju što su ga “ubili”.

Potvrđeno je da je 90 posto tijela pod opekotinama i da je u kritičnom stanju.

Student Univerziteta Lyon 2 napisao je na Facebooku da više nema snage suočavati se s financijskim teretom života od 450 eura mjesečno.

“Optužujem Macrona, (Francoisa) Hollandea, (Nicolasa) Sarkozyja i EU da me ubijaju, stvarajući neizvjesnosti o budućnosti svih nas, a optužujem i Le Pen i (medijske) urednike da stvaraju strah”, napisao je student.

Dekanesa Univerziteta Lyon 2 Nathalie Dompnier kazala je novinarima kako nisu bili upoznati s problemima studenta koji se zapalio.

Izvor: fokus.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE