Kalesija 29°

Stranka za BiH u Hrasnu Donjem održala predizborni skup

Sinoć u 19:00 h održan je prvi predizborni skup Stranke Za BiH u Hrasnu –Donjem .U prepunoj sali čitaonice u Hrasnu –Donjem , predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće Kalesija.

Prisutnim su se prvo obratili kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu iz Hrasna Donjeg i to najmlađa doktorica Bukvarević Hurija , koja je tom prilikom pozvala svoje komšije da glasaju i simpatizere Stranke za Bosnu i Hercegovinu i sve kandidate S BiH Kalesija.

SBIH (1)

-“Ono što želim da vam kažem da sam ukazala povjerenje S BiH, jer smatram da sve leži u jedinstvu, iskustvu znanju i mladosti, znam da među nama ima ljudi koji mogu stati iza vašeg glasa i da ispoštuju vaše povjerenje. Zato vas pozivam da dobro razmislite, prvo o svojoj budućnosti, o budućnosti vaše djece, jer stanje je veoma teško iz godine u godinu, ja se moram osvrnuti na mlade, dajte nam podršku jer smo mi željni dokazivanja, rada, jedinstva. Nama je svega dosta i da bi se nešto moglo promjeniti potrebno je da izađemo na izbore i glasamo po svom navođenju, a ne po navođenju drugih. Ne dozvolite da se vaš glas iskoristi a da vi kažete stanje je isto, a moglo je biti drugačije”, kazala je Bukvarević.

Skupu se poslije toga obratio Suljić Arnel također kandidat S BiH iz Hrasna , koji je pozdravio svoje sugrađane i zatražio od sugrađana da podrže njega lično i sve ostale kandidate na listi S BiH za Općinsko vijeće. Amra Imamović predstavnica mladih SBiH je pozvala sve mlade da izađu na izbore i da glasaju za S BiH Kalesija koja je spoj iskustva znanja i mladosti.

SBIH (3)
Na kraju se prisutnim obratio predsjednik OS S BiH Kalesija Esad Čanić trenutno predsjedavajući Općinskog vijeca i nosilac liste S BiH za predstojece lokalne izbore koji je u svom izlaganju rekao da je Stranka Za BiH ostala vjerna svojim osnovnim principima a to je očuvanje cjelovitosti BiH, njena samostalnosti i nezavisnosti, također je rekao da je samo drzava BiH garant svih prava njenih građana a nikako to ne mogu biti niži nivoi vlasti. Također je rekao da mi u stranci S BiH želimo vlast koja ce graditi dijalog, slogu i saradnju među građanima i mjesnim zajednicama, što će nužno učvrstiti temelje za brz razvoj naše općine i budućnosti svih naših građana ,zato moramo aktivirati sve naše slobodoumne i stručne ljude na ostvarivanju boljeg života za sve građane naše općine.Također je rekao da je Donje i Gornje Hrasno pretrpilo velike štete u 2014 godini od odrona i glizišta i da je stranka za S BiH preko svojih vijećnika u općinskom vijeću konstantno tražila brže riješavanje posledica nastalih od klizišta i poplava.Znamo da nije u tom dijelu sve završeno i da ćemo i dalje raditi da se što prije otklone preostale posledice od poplava i klizišta , na kraju je svim građanima uputio nekoliko poruka :
Izađite na izbore svi –to je veoma važmo za našu općinu
Glasajte po svojoj savjesti i ličnom ubijeđenju –to je važno za demokratiju
Nemoj te nikome reći niti jednu ružnu riječ a kamoli se posvađati –važniji su za našu budućnost naši dobri odnosti nego bilo koji kandidat ,bilo koje političke stranke .Dobri odnosi među ljudima su temelj uspjeha
Nemoj te sebe i budućnost svoje djece prodavati na dan izbora za 10,20,30 KM itd- to je ponižavajuće , a znamo pred kim trebamo biti ponizni.

Predsjednik S BiH Kalesija
Esad Čanic dip ecc

Plaćeno političko oglašavanje

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

TK: Počela isplata naknada nezaposlenim majkama porodiljama

Džinovski paradajz u vrtu domaćina Mahmuta Ramića iz Šehera

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjel …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

Miralem Ramić dobio nadimak ‘kalesijski Messi’, predviđali mu ve …

CLOSE
CLOSE