Kalesija 19°

Stanje na putevima: Slabiji promet vozila

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

Kalesija 15 06 2016001

Do povremenih polusatnih obustava zbog deminerskih radova dolazi od 07 do 15 sati na magistralnom putu  M-1.8 Lončari-Orašje u mjestu Dusine.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u toku su geodetski i istražni radovi za projekat sanacije tunela Crnaja, dok se na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres izvode radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Kupreška vrata. U oba tunela saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE