Kalesija 12°

Stanje na putevima: Moguća poledica zbog niske jutarnje temperature

U većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica.

Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.Večeras u noćnim satima (21-05 sati ), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica jug.

Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati magistralnim ili regionalnim putem (M-17 i R-445). Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Odbojkaši danas gostuju u Goraždu

  Vrhovni sud FBiH donio pravosnažnu presudu i Harisu Haračiću iz Teo …

  Obavljen žrijeb osmine finala Evropske lige

  Poznati parovi osmine finala Konferencijske lige

  Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 17 osoba …

  CLOSE
  CLOSE