Kalesija 19°

Stanje na putevima

Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima,  a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini na mogućnost sniježnih lavina.

U sjeverozapadnim krajevima vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajamo šire područje Bihaća. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V),  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje.Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE